Minden új kert alapja és sikere, a jó tervvel kezdődik.

Ahogy házunk, vagy tárgyaink, úgy kertünk sem készülhet el alapos és átgondolt tervek nélkül. A harmónikus , jól használható kert, gondos tervezés és kivitelezés eredményeképpen születik meg.

A tervezésre mindig kellő időt kell szánni, mert számos műszaki, gazdasági funkcionális és kertészeti kérdést kell szinkronba hozni.A legjobb eredményt akkor kapjuk, ha a kertet egységes egészként tervezzük meg, még akkor is, ha nem lehetséges mindent egyszerre megvalósítani.

Így ha csak később épül meg a kerti tó, vagy pergola, biztosak lehetünk benne, hogy a végső összhatás ugyanolyan jó lesz ,ahogy azt eleve terveztük.

A tervezési szakaszban több variációt készítünk. Átgondoljuk előnyeit és hátrányait, így gyorsan és könnyedén juthatunk a legelőnyösebb megoldáshoz . Minden esetben törekszünk olyan kertet tervezni, amit a későbbiekben könnyű fenntartani.

Ha nincs a szemünk előtt egy átfogó terv, akkor könnyen előfordulhat, hogy kertünk egymáshoz nem kapcsolódó elemekből áll majd, és toldozott-foltozott hatást kelt. Tipikus hiba, mikor a tulajdonos a tavaszi lázban „minden szépet” megvesz , majd kertjében találomra elültet.

Ebből legtöbbször az következik, hogy az összkép zavaros lesz, a nem egymáshoz illő, nem megfelelő helyre ültetett növények gyengén fejlődnek, vagy elpusztulnak.

A fény , víz , tápanyagigény figyelembevételével, tapasztalattal, és jó adag szépérzékkel fűszerezett tervezés garancia a sikerhez !